DILEME

dileme1 Sunt zile, sau ore, sau clipe cînd simţi admonestarea timpului irosit, dar nu doar a timpului, ci a propriei fiinţe, ca o trădare faţă de tine însuţi.
Ei bine, eu intr-o asemenea stare m-am trezit şi mă simt astăzi:

Sunt ani de zile, cam nepermis de mulţi, mi-am abandonat preocupările spre sau pentru care aveam … ‚ înclinare/ chemare’ şi am încercat să mă adaptez cotianului cel mai apropiat şi mai lejer .
De cîteva săptămîni, însă, am reuşit să redescopăr şi gustul şi răgazul (cam drămuit destul de drastic, din păcate), pentru lucrurile si stările care pînă nu cu mulţi ani în urmă, îmi erau mai… famliare, mai apropiate.
Astăzi, spre exemplu, îmi este foarte greu să mă împart între trei cărţi noi, imposibil de apreciat care este mai bună şi între reviste serioase, dar şi cîteva emisiuni de televiziune, chiar gen talk-show, sau filme de calitate;
tocmai am văzut una cu temă politică, la care m-am uitat cu real interes şi plăcere(dacă politicul poate oferti aşa ceva….), probabil şi atorită calităţii invitaţiilor– oameni politici prin formaţie si pregătire serioasă, nu ajubnsi sa silabisească noţiunile , doar datorită unor cojuncturi de interese şi a atotputernicului ban.
Dar tot banul, mi-a lăsat o senzaţie deloc firească pentru un sfîrşit de săptămîma calm, deoarece fiind amintit, s-a re-amintit ipoteza acelui periculos lanţ-ciclu: ban-protecţie-protecţionism-război-comercial-război economic-razboi!

dar cum e încă Sîmbătă, prefer să mă intorc la alte lucruri mai senine;
am nevoie de o clipă-două pentru amă otaărî ce aleg o carte de poezii, un volum cu un interviu-autobiografic superb, o plimbare printr-un soare prea frumos pentru febuarie, sau un film;
eeeiii, dar sunt dileme simple, personale, banale, prin comparaţie cu marile DILEME.

Zile frumoase, tuturor!

7 răspunsuri la „DILEME

 1. Cum lucrurile mari sunt suma a N amanunte, cred ca si noi suntem o particica din Dilemele acestei lumi.
  Eu prefer, totdeauna,plimbarea,mai ales , in padure.
  O zi excelenta va doresc!!!

  Apreciază

 2. par dileme simple… 🙂 asadar imi permit o sugestie. plimbarea! poti lua cu tine si o carte de poezii, in caz ca gasesti o banca la soare.

  weekend frumos si tie!

  ps maine este bine. nu uita ca sunt cateva ore bune in urma ta si ca dorm si tarziu in weekends… eu aduc biscotti!

  Apreciază

 3. Bună Anamaria…
  ştiu bine trădările despre care vorbeşti… ştiu durearea şi amărăciunea lor… ştiu că lucrurile nu mai pot fi îndreptate prea mult… Doar puţin… Să încercăm, deci, măcar să îndreptăm puţin lucrurile şi să ne mai urmăm chemările
  Cele bune
  cu mult soare!
  Flavius

  Apreciază

 4. @ Tavi: sincer, eu nu prea vred intr-un viitor predestinat, dar, cu indrazneala de a-l parafraza pe A Plesu, recunosc – imi place sa cred in oferte de destin;
  Atata cat a mai ramas, din weekend, sa il petreci cat mai placut! 🙂

  @ Flavius: cred ca ma poti intelege si ca imi poti intelege framantarile; nu mai sunt atat de convinsa ca noi putem sa schimbam, fie si macar putin lucrurile, dar stiu ca merita -inca- sa incercam.
  Multumesc, Flavius!

  @ Lumsa: pornesc acum spre locul de intalnire 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s