rujul are gust de sange si praf de pusca

premonitorie fotografia cu acel copil inarmat de pe blogul scenariilor scise cu ruj !!!…
incerc sa inteleg ceva, unde si de partea cui e dreptatea, navighez cu o viteza la care calculatorul si telecomanda nu fac fata….

sa asteptam instalarea oficiala a lui lui Obama la Casa Alba, reactia lumii arabe, a Consiliului de Securitate???
ok!
dar pana atunci, noi, din fotoliu sau de pe scaun, vedem tupuri ciopartite…..

UN AN NOU CU RATIUNE!

deocamdata, rujul are gust de sange si praf de pusca

[scuze pentru partea imprumutata de titlu, fara a cere in prealabil acceptul detinatorurului blogului la care am facut referire !}

si mai ales acum semnez,
cu respect,

4 răspunsuri la „rujul are gust de sange si praf de pusca

 1. Buna Anamaria…
  Vorbeşti de raţiune… Ce bine ar fi ca ea sa existe si sa poată cîştiga nişte războaie… ce bine ar fi daca ar conta… Obama, ONU?, etc? Sunt simpli actori care stiu bine pina unde au voie sa se implice… Istoria se scrie si se traieste asa cum vor cei puternici, cistigatorii… Si te voi intreba, totusi: Ce le-a trebuit palestinienilor să lanseze rachete spre Israel? Israelul raspunde la teroare cu o teroare însutită fiindcă stie cum e sa traiesti cu bombe sub masă, in scoli, pe strazi, in spitale. Cine are dreptate?
  Numai bine

  Apreciază

  • Va raspund cu oarecare intarziere;
   nu cred in legea talionului, nu cred in acel urat (sa nu scriu odios sau barbar) ‘dinte pentru dinte’; pentru a reusi sa Va rsaspund asa cum as dori, ar trebui sa ma intotoc la istoria acestui ‘binecuvantat’ loc depe pamant, fie si doar in ultimii 60-70 de ani si sa ma uit la cat de ciudat arata harta acestei tari, a acestui tinut acum; daca exista in istoria de la inceputurile lumii un popor care a cunoscut martiriul, cu siguranta, este si poprul evreu; da, dar intre timp excesele s-au inmultit si de o pate si de cealalta, iar mintile lucide ale unor conducatori intelepti si echilibrati lipsesc in ambele … ‘tabere’; sincer, acum imi este greu sa Va raspund cine are dreptate… poate doar mortii neviovati…

   si pentru ca noi, totusi, traim aici, si tot pe aceasta planeta, Va doresc o zi buna si cum spuneti Dvs, numai bine.
   cu respect,

   Apreciază

 2. Razboaiele nu sunt nascute din ratiune, ele se nasc din minti bolnave sau neevoluate conduse de instincte, in urma carora noi nu ramanem decat asa cum spui, cu trupuri si suflete ciuntite.
  Flavius, daca ar exista ratiune, ea nu ar avea cum sa castige razboaie pentru ca nu le-ar declansa. Suntem in secolul XXI si ne mai ucidem intre noi pentru idei si teritorii si ne supunem asa cum spui celui mai puternic…Oare nu asta este si legea junglei? Si…despre care dreptate sau a cui vorbim?!

  Apreciază

  • din nefericire, acele minti bolnave, comduc si stapanesc ‘masinarii’ complete, complexe si sofisticate…. si matem ca intrebarile tale, ale noastre raman retorice….

   pentru noi si nu doar ,sa ne dorim o zi de duminica frumoasa!
   🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s